شنبه 3 آذر 1403        پایگاه اطلاع رسانی دکتر احمدی سنگری

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی دکتر محمدرضا احمدی سنگری، وی شامگاه (پنج‌شنبه نهم تیر) با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه باران اظهار داشت: مجلس برای اجرای هر چه سریع‌تر طرح‌ رتبه‌بندی معلمان عزم و اراده جدی دارد و امیدواریم با پایان بررسی اطلاعات و مدارک فرهنگیان و معلمان طرح مذکور به شکل کامل در سطح کشور اجرایی شود.

عضو  هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه این کمیسیون در هفته اخیر روزهای پرکاری را برای بررسی طرح رتبه‌بندی معلمان داشت افزود: طرح رتبه‌بندی حداقل 12 سال در مجلس باقی مانده بود و حرکتی برای عملیاتی شدن آن انجام نشد اما با توجه به مطالبات بسیار زیاد فرهنگیان کشور، مجلس یازدهم این موضوع را در صدر اقدامات خود قرار داد.

 

احمدی سنگری توجه ویژه مجلس به جایگاه ویژه معلمان و منزلت آنان را از جمله مؤلفه‌هایی که در پیگیری طرح رتبه‌بندی اثرگذار بود اعلام کرد و بیان داشت: معلمان همواره نگران بودند که آیا این طرح در دولت فعلی اجرا می‌‌شود یا خیر از طرفی نمایندگان با یک عزم و اراده جهادی سرانجام توانستند قدمی بسیار مثبت برای تکریم معلمان و کاهش نگرانی‌هایشان بردارند.

 

وی از اجماع نمایندگان کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای تصویب کلیات طرح رتبه‌بندی فرهنگیان سخن گفت و تصریح کرد: در صحن علنی مجلس بیش از 85 درصد نمایندگان به این طرح رأی داده و آن را تصویب کردند و در چند روز گذشته هم کمیسیون آموزش مجلس به شکل سه شیفته در حال بررسی جزئیات این طرح بود.

 

نماینده مردم شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس با تاکید بر اینکه الحاق بازنشستگان آموزش و پرورش به طرح رتبه‌بندی معلمان مورد تصویب قرار نگرفت اذعان کرد: به این دسته از معلمان بازنشسته کماکان همان حقوق و مزایای خدمات کشوری تعلق خواهد گرفت اما به جای رتبه‌بندی برای آنان افزایش حقوق در نظر گرفته‌ایم.

 

عضو مجمع نمایندگان گیلان از تقسیم نظام رتبه‌بندی به پنج گروه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم خبر داد و گفت: افرادی که با مدرک لیسانس وارد آموزش و پرورش بشوند آموزشیار معلم، آن‌هایی که با مدرک فوق لیسانس وارد شوند مربی‌یار معلم و کسانی هم که با مدرک دکترا وارد شوند و استادیار معلم محسوب می‌شوند و برای تمام آن‌ها حقوق در نظر گرفته می‌شود.

 

عضو کمیسیون اصل 90 مجلس افرادی که سابقه کار بالا در آموزش و پرورش دارند را هم جزو دسته‌ای که طرح رتبه‌بندی شامل حالشان می‌شود اعلام کرد و افزود: 850 هزار نفر معلم و فرهنگی در کشور  داریم بنابراین فرآیند رسیدگی به اطلاعات آن‌ها کمی زمانبر است اما تلاش می‌کنیم تا در اسرع وقت طرح مذکور را اجرایی کنیم.

 

احمدی سنگری سخنان دو روز قبل رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مبنی بر ایجاد سامانه ارزیابی و نظارت بر مدارس غیردولتی را هم مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد:‌ این موضوع هم از دغدغه‌های مجلس بوده است زیرا در حال حاضر بیش از 200 هزار نفر دانش‌آموز در مراکز غیرانتفاعی مشغول تحصیل هستند.

 

وی با بیان اینکه اکثر مدارس غیردولتی قوانین و ضوابط را رعایت می‌کنند و تنها تعداد اندکی از این مدارس حق و حقوق معلمانشان را پرداخت نمی‌کنند عنوان کرد: طرح شفافیت مدارس غیردولتی اقدامی بوده که توسط مجلس و در صحن علنی مصوب شد تا از این به بعد مدارس غیردولتی اسامی و میزان پرداختی، بیمه و عیدی به معلمان خود را در سامانه ثبت کنند.

 

نماینده مردم شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس با تاکید بر اینکه تاکنون صدور مجوز مهد کودک‌ها از صفر تا 6 سال بر عهده بهزیستی بوده است تصریح کرد: مجلس به این موضوع هم ورود کرد تا تکلیف مهدکودک‌ها را مشخص کند بنابراین موضوع صدور مجوز مهدکودک‌ها توسط آموزش و پرورش را در صحن علنی به رأی گذاشت که نهایتا با رأی بالایی مصوب شد.

 

عضو مجمع نمایندگان گیلان توسعه‌، ارتقاء و بهبود سرویس‌های آموزش مجازی به ویژه در شرایط کرونایی را از جمله دغدغه‌های مجلس خواند و ابراز داشت: کرونا به آموزش ما آسیب جدی وارد کرد و بعد از اینکه این اتفاق افتاد خیلی‌ها می‌گفتند که امر آموزش کشور باید تعطیل شود اما تمام اراده ما بر این بود که با اتخاذ تدابیری آموزش و پرورش مختل نشود.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه از رایزنی و برگزاری جلسات مختلف با مسئولان اپراتورهای تلفن‌ همراه جهت رفع مشکلات اینترنت و آنتن‌دهی خبر داد و یادآور شد: از بین 14 میلیون نفر دانش‌آموز و به اعتراف وزیر آموزش و پرورش امکان آموزش مجازی برای 3 میلیون نفر از آنان وجود نداشت.

 

احمدی سنگری با بیان اینکه در بودجه سال 1400 اعتبار لازم جهت رفع مشکل دانش‌آموزان محروم و اعطای تبلت به آنان در نظر گرفته شد اظهار داشت: از حیث مشکل عدم آنتن‌دهی و نبود پوشش اینترنت در نقاط مختلف کشور هم ورود کردیم تا با اقدام وزارت ارتباطات نسبت به ارتقاء سیستم‌ها اقدام شود.

 

وی کمبود آب زراعی و بروز تنش آبی در شالیزارهای بخش خشکبیجار را هم مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه مردم و کشاورزان واقعا در چنین شرایطی صبوری به خرج می‌دهند اذعان کرد: در همین راستا و با پیگیری‌هایی که انجام دادیم رئیس مدیریت بحران کشور به گیلان سفر کرد و از نزدیک شالیزارهای منطقه را مورد بازدید قرار داد.

 

نماینده مردم شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس جبران خسارت کشاورزان شالیکار استان گیلان را به علت کم‌آبی و خشکسالی خواستار شد و اظهار داشت: بنده هم از مناطق لشت‌نشا، خشکبیجار و روستاهای مختلف بازدید کردم و از نزدیک در جریان مشکل شالیکاران قرار گرفتم.

 

عضو مجمع نمایندگان گیلان رها کردن و عدم ساماندهی آب بندان‌ها در سال‌های گذشته به بهانه اینکه سدسازی در حال انجام است را به شدت مورد انتقاد قرار داد و یادآور شد: متولیان ذیربط هم‌اینک که با معضل تنش آبی مواجه شده‌ایم به این نتیجه رسیدند که باید آب بندان‌ها احیاء شوند و جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای این کار را در دستور کار قرار دادند.

 

دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ضمن اشاره به طرح‌های انتقال آب آشامیدنی روند اجرای طرح خط انتقال آب از تصفیه‌خانه بزرگ آب رشت به شهرهای کوچصفهان و سنگر را مورد بررسی قرار داد و اضافه کرد: امروز با رایزنی‌هایی که داشتم این طرح را مورد پیگیری قرار دادم از طرفی تمام سعی ما این است که آبرسانی به روستاهای اطراف در اولویت قرار گیرد.

 

احمدی سنگری پوشش آب شرب مناطقی مانند کوچصفهان، لشت نشا، خشکبیجار، خمام و آقاسیدشریف با استفاده از تصفیه خانه بزرگ رشت را لازم و ضروری اعلام کرد و با بیان اینکه تحقق این امر به جد در دست پیگیری است ابراز داشت: برای استقرار ادارات دولتی در شهرستان تازه تاسیس خمام هم رایزنی‌هایی را انجام دادم تا هر چه سریع‌تر تجمیع ادارات در این منطقه انجام شود.

 

وی در پایان روند ساماندهی رودخانه‌های شهرستان رشت را هم مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه زندگی مردم در مناطقی مانند سیاه اسطلخ رشت به جهت ورود فاضلاب به رودخانه و مزارع کشاورزی واقعا نگران کننده شده است عنوان کرد: متاسفانه با یک جست‌وجوی کوتاه در اینترنت می‌بینیم که رودخانه‌های گوهررود و زرجوب آلوده‌ترین رودخانه‌های جهان نام گرفته‌اند.

 

نماینده مردم شهرستان‌های رشت و خمام سفر چند روز قبل جمالی نژاد معاون وزیر کشور به گیلان و بازدید از طرح‌های ساماندهی فاضلاب و پسماند شهر رشت را مورد اشاره قرار داد و افزود: با توجه به جلساتی که در همین راستا تشکیل شد مقرر شد تا یک نفر از مسئولان استانداری گیلان، شهرداری رشت و دستگاه‌های ذیربط کارگروهی را هر چه سریعتر برای نجات این دو رودخانه تشکیل بدهند.